Anna

Namn: Anna Appert Lund            anna5183.jpg

Ålder: 18 år (när hemsidan skapades år 2011)

Gör: Studerarde sista året på gymnasiet och läste en elitidrotts linje med inriktning natur. Spelar fortfarande golf, tävlar på nationell nivå. Tränar mycket fysiskträning året runt. Lever min dröm!

Framtid: Åka på college i USA till hösten 2012 för att sedan ta mig ut på proffstouren.

3 Favoriträtter: Pasta och köttfärssås, lax på asiatiskt vis och kycklinggryta.

Favorit matprofil: Mat- Tina.

Varför valde du det här projektarbetet? 

Jag valde det här projektarbetet för det är ett bra sätt att lära sig mer om kost, näringsämnen och kroppen. Jag lär mig mer om mig själv och min kropp helt enkelt. Jag har alltid varit intresserad av mat och matlagning och på senare år har jag blivit mer och mer intresserad av kroppen och alla dess funktioner.

Jag har utövat olika fomer av idrott så länge jag kan minnas och nu när jag blivit lite äldre har jag insett hur viktigt det är med kost och dess näringsämnen. Jag lagar mycket mat själv och tycker det är roligt att laga mat. Jag kan en del om kost men känner att jag vill veta mer om näringsämnen och hur de påverkar kroppen. 

Med en hemsida på internet tyckte jag att det skulle bli enkelt att få en bra överblick över kost och näringsämnen. Det är spännande att bygga en hemsida då jag aldrig riktigt varit en "datanörd". Får kliva ur min "comfort zone" och testa något nytt. Spännande!

Vad har du för matvanor?rimg0395.jpg

Jag vill tro och hoppas att jag har bra matvanor. Allt är ju relativt. Jag vet dock saker som jag är mindre bra på och det hoppas jag att det här projektet ska kunna hjälpa mig med. Jag tränar mycket så då äter jag mycket också. Jag äter fem-sex mål om dagen, där jag tycker det viktigaste målet är frukosten. Gröt är det bästa som finns! När jag lagar middagar så vill jag laga all mat från grunden, inget halvfabrikat utan riktiga råvaror. Jag är inte rädd för att testa nya maträtter, jag äter det mesta. 

Vad är dina förväntningar inför detta projekt?

Mina förväntningar är att jag ska lära mig saker. Inte bara om näringsämnen och kroppen utan också om hur man gör en hemsida, hur man jobbar i grupp under längre tid, hur man gör en kurs helt på egen hand. Lär sig att ta mer ansvar för skolarbetet, för här har vi inga lärare. Förhoppningsvis ska tidsplanen hållas någorlunda bra. Sedan vill jag absolut lära mig så mycket som det går för att sedan förmedla min kunskap och hjälpa andra.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.