Fisksoppa med saffran, grönsaker & linser 4 port

Detta är en god soppa till vardags och kan gärna serveras med lite aioli till.

   rimg0524.jpg     rimg0522.jpg

 

Ingredienserrimg0508.jpg

400g fiskfilé ex. torsk eller lax

1 knippe färsk dill

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

200g rotselleri

½ zucchini

1 dl gröna linser

0,5g saffran (kan uteslutas)

3 msk fiskfond

1 dl matlagningsvin (kan uteslutas)

4 dl vatten

2 burkar tomatkross (1000g)

Salt

 Gör så här:

1. Skala och hacka löken, skär rotselleri i små tärningar och skiva zucchini i halvmånar. Fräs i olja utan att det tar färg i en stor gryta.  Pressa i vitlöken i vitlökspress.

2. Tillsätt saffran, buljongtärning, vin, vatten och tomater.

3. Tillsätt även de gröna linserna.

4. Låt koka i ca 15 min

5. Smaka av med salt.

6. Lägg i fisken och låt sjuda i några minuter.

7. Strö över dill och servera med ett gott bröd.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.