Fleromättat fett

Hur påverkar näringsämnet kroppen?

Fleromättat fett har flera dubbelbindningar. Detta medför att fettet är mjukt och flytande och är mycket känsligt för härskning. Det fleromättade fettet är avgörande för vår hälsa. Till och med behöver en hög halt fleromättade fettsyror i sina kroppar för att de inte ska bli stela och sjunka till botten. Ett stort intag av fleromättade fetter kräver ett större behov av antioxidanter i form av frukt.

Vanligaste fleromättade fettkällor:

Vegetabiliska oljor- Linolsyra ( omega 6)

Rapsolja, valnöttter och vetegroddar- Alfa- linolensyra ( omega 3)

Jättenattljusolja och gurkört – Gamma- linolensyra ( omega 6)

Ister och fett från nötkött- Arakidonsyra (omega 6)

Fisk och skaldjur- Eikosapentaensyra ( EPA omega 3) Dokosapentaensyra ( DPA omega 3)

Dokosahexaensyra ( DHA omega 3)

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.