Fruktsallad är en klassiker och kommer alltid att kategoriseras som den mest näringsrika efterrätten. Det går att göra i många varianter, till både vardags och fest. Genom att toppa med grädde och honungsrostade nötter blir den festligare och snäppet godare.
Ingredienser
1 mango
2st kiwi
¼ honungsmelon
2dl jordgubbar, gärna färska
2dl vispgrädde (gärna mellangrädde)
½ tsk vanilj frön
1dl kokos
1dl blandade nötter ex. cashewnötter, sötmandlar, solrosfrön.
1 tsk honung
Gör så här:
1. Hacka nötterna grovt och rosta dem i en varm stekpanna. Tillsätt honungen efter några minuter och låt nötterna få karamelliseras. Låt svalna.
2. Vispa grädden lätt och tillsätt kokos och vanilj frön.
3. Skär frukterna i bitar och varva med de honungsrostade nötterna i skålar. Toppa med grädden och lite av de honungsrostade nötterna.