Den här rätten är lite lyxigare och passar bra till helgen. Om man inte tycker om koriander kan det ersättas med exempelvis basilika. Det som gör receptet är de kryddiga biffarna tillsammans med kombinationen av getost, rödbetor och ruccola. Väldigt gott!
Här är ett videoklipp på hur du gör receptet: https://www.youtube.com/watch?v=t5HXB-0lXfM&context=C44c9f48ADvjVQa1PpcFMGc__HmH0UlYmM5qy-96Qy_776WHyOz2s=
Ingredienser
Biffar
600g köttfärs
1 chili
1 kruka koriander alternativt 1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
2 msk sweet chili
2 tsk soja
1 st lime
1 st gul lök
1 ägg
Svartpeppar, salt
Ugnsrostade rotfrukter
2 morötter
2 palsternackor
4 rödbetor
1 rotselleri
Olja, salt och peppar.
Getostkräm
200 g getost
3 dl turkisk yoghurt
Salt, peppar, ev lite pressad citron
En näve ruccola
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Skala rotfrukter och skär i stavar eller klyftor och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, salta och blanda väl. Baka rotfrukterna mitt i ugnen i ca 30 min, tills de har fått fin färg och är mjuka.
3. Fortsätt med biffarna och finhacka lök, chili och koriander och häll i bunke.
4. Lägg i köttfärs och pressa i vitlök med en vitlökspress.
5. Tillsätt soja, sweet chili sås, rivet skal och saft från lime. Häll i ägget, och krydda med salt och peppar.
6. Rör snabbt ihop till en färs och forma till lagom stora biffar.
7. Mosa getosten och häll i en skål. Tillsätt turkisk yoghurt, salt, peppar och basilika.
8. När rotfrukterna börjar bli klara, stek biffarna på medelstark värme.
9. Servera rotfrukterna på en bädd av ruccola, tillsammans med getostkrämen och biffarna.