Ingredienser
4 laxfiléer
1 näve valnötter
1 burk pesto
1 halv påse ruccola
2 dl matvete
Ca 150 g feta ost
1 granatäpple
1 rödlök
15 körbärstomater
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg laxen i en ugnssäker form och salta. Täck laxen med pesto och toppa med valnötter. Stek i mitten av ugnen i en kvart för rosa kärna eller ca 25 minuter för genomstekt.
3. Koka matvete enligt anvisningar på paket. Tillsätt gärna ¼ grönsaksbuljong för mer smak.
4. Skär körbärstomaterna i halvor, strimla löken, och skär fetaosten i tärningar. Lägg i en skål tillsammans med ruccola. Låt matvetet svalna innan det hälls ner i skålen. Tillsätt slutligen granatäpplet. Ett tips är dela granatäpplet på mitten, ta ena halvan mot handen och banka ut juvelerna med hjälp av en träslev.
5. Servera salladen med laxen.