Ingredienser
1 dl rapsolja
2 dl mjölk
Skal av 1 citron
2 ägg
1,5 dl råsocker
4 dl mjöl (varav 2 dl siktat dinkelmjöl och 2 dl fullkornsmjöl av dinkel eller vete. se naringsriktliv.n.nu/sadesslag)
2 tsk bakpulver
1 tsk vanilj frön
2 dl blåbär, frysta eller färska
1 nypa salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Värm rapsolja, mjölk och rivet skal från en citron, fingervarmt (37®), i en kastrull.
3. Vispa ägg, socker och vaniljfrön fluffigt.
4. Rör ner vätskan.
5. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål och vänd ner i smeten.
6. Placera ut pappersformar på en plåt, gärna en muffinsplåt och varva smeten med blåbär i formarna tills de är fyllda till 2/3. Toppa med några bär.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.